Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά από κουραστική προσπάθεια τα είχε όλα έτοιμα. Στρωμένα τραπέζια και καρέκλες, εξέδρα για το συγκρότημα, πάγκους για την γουρνοπούλα, τον μπακαλιάρο και τις σαλάτες, όλα ήταν τέλεια προπαρασκευασμένα. Ο Αετός είχε γεμίσει από κόσμο που είχε έλθει για το πανηγύρι και αδημονούσε για το ετήσιο αντάμωμα, που μας προσφέρει ο Σύλλογος κάθε χρόνο. 

  Πλησίαζε η ώρα έναρξης του πανηγυριού και πολύς κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο προαύλιο του Σχολείου Συγγρού, αρχίζοντας να προμηθεύεται τα εδέσματα που προσέφεραν τα μέλη του Συλλόγου. Μερικοί πρόλαβαν να καθήσουν για λίγο, αφού άρχισε να βρέχει. Οι συμπατριώτες συνέχιζαν να έρχονται στο χώρο του πανηγυριού ελπίζοντας να είναι μια περαστική βροχή. Αυτή η καταστροφική για το πανηγύρι βροχή δεν σταματούσε με τίποτε, τα έκανε όλα μούσκεμα για μια και μισή ώρα περίπου. Οι συμπατριώτες αφού περίμεναν αρκετά, άρχιζαν να ψωνίζουν γουρνοπούλα, σουβλάκια μπακαλιάρο, σαλάτες, μπύρες  και ότι άλλο προσέφερε το μενού του πανηγυριού και κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια τους παρέες - παρέες. 

  Η στενοχώρια όλων ήταν κατάδηλη και πολύ περισσότερο όσων είχαν έλθει επί τούτου από το εξωτερικό για το πανηγύρι, και φυσικά δεν περιγράφεται αυτή των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου τα οποία επί μέρες αγωνίστηκαν να στήσουν αυτή τη γιορτή για τον Αετό. Εγώ δεν θυμάμαι τον καιρό όσα χρόνια γίνεται το πανηγύρι να μας έκανε τέτοια χαλάστρα. 

  Αν δεν έπιανε η βροχή πιστεύουμε ότι το πανηγύρι θα είχε τεράστια επιτυχία, αφού έχει γίνει πλέον θεσμός για τον Αετό και φυσικά από μια τέλεια οργάνωση όπως είδαμε και από κοντά από τον Σύλλογο. Καταλαβαίνουμε απόλυτα την απογοήτευση και την στενοχώρια του Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούν να τα βάλλουν με την φύση. 

  Η προσπάθειά τους και ο κόπος τους ας είναι παρακαταθήκη για το επόμενο πανηγύρι του χρόνου. Παιδιά τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχαριστίες μας για ότι κάνατε για αυτό το πανηγύρι. 

  Βάζουμε μερικές φωτογραφίες από το στήσιμο του πανηγυριού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου