Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ

   Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση βιβλίου στον Αετό. Με μεγάλη συμμετοχή των συγχωριανών μας, πολλών επισκεπτών, φίλων και γνωστών από την περιοχή, έγινε την Κυριακή 13/8/2023 στις 8,30 μ.μ, η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο ΑΕΤΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - Ο ΤΟΠΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ- ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του συμπατριώτη μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. 

  Περισσότεροι από 200 οι συμμετέχοντες, άκουσαν με προσοχή τους παρουσιαστές κ.κ Βασίλη Πετρόπουλο, Ναπολέοντα Γκότση και Πέτρο Κοράκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου που καταπιάνεται με την ιστορία του Αετού, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Μέσα από την ιστορία του Αετού ο αναγνώστης θα γνωρίσει την ξεχασμένη ιστορία των χωριών των Κοντοβουνίων, της Τριφυλίας, της Μεσσηνίας και γενικότερα της Ελλάδος. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η  κα Μαρία Νομικού.

  Κατά την διάρκεια της παρουσίασης γινόταν προβολή με μουσική υπόκρουση, ιστορικών εγγράφων και φωτογραφιών με στοχευμένα τοπία του Αετού. Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσπάθειά του για την συλλογή των στοιχείων του βιβλίου του και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. 

  Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση, με επιλεγμένη και εξαίσια απαλή μουσική, που έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, και να γνωριστούν μεταξύ τους. 

  Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τριφυλίας κος Σωτήρης Μπακούρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Συνδέσμων Τριφυλίας κος Λούτος Παναγιώτης, ο τέως Δήμαρχος του Δήμου Αετού και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας, κος Δημήτρης Δριμής και ο κος Γιάννης Ρούσσης πρόεδρος του Συλλόγου Τριφυλίων Περιστερίου - Δυτικής Αθήνας.  

  Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι Αιδεσιμολογιότατοι Ιερείς, πατέρας Ιωάννης Καλής, Ιερέας του Αετού και ο πατέρας Καραϊσκος Δημήτριος, Ιερέας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κυπαρισσία.

  Το βιβλίο διατίθεται από τον εκδοτικό οίκο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ            τηλ. 2102233633. Για online παραγγελίες στον σύνδεσμο https://www.argonautisbooks.com και τους καλοκαιρινούς μήνες στη έκθεση στην πλατεία Κοπανακίου τις απογευματινές ώρες.

  Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου