Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΟΣΧΟΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

  Η πιο σημαντική στιγμή για τους αμπελουργούς έφτασε. Κλούβες με σταφύλια οδεύουν στο  πατητήρι για να βγει ο μούστος και μετέπειτα το κρασί. 

  Παλαιότερα το κάθε νοικοκυριό είχε το δικό του πατητήρι. Μαζεύονταν όλοι οι φίλοι και συγγενείς για τον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών. Ήταν μια γιορτή, <<Θέρος τρύγος πόλεμος>>  έλεγαν σκωπτικά όλοι. 
  
  Σήμερα τα πράγματα, τουλάχιστον για το πάτημα των σταφυλιών έχουν γίνει πολύ- πολύ απλά. Τα σύγχρονα πατητήρια στύβουν τα σταφύλια εξαιρετικά γρήγορα και περισσότερο αποδοτικά. Μέχρι και τα τσάμπουρα των σταφυλιών, που έχουν ξυλόπνευμα, ξεδιαλέγονται αυτόματα. 
  
  Πήγα στο πατητήρι του Γιάννη Καμπούκου, παρακολούθησα τη διαδικασία και φυσικά τράβηξα και τις απαραίτητες φωτογραφίες!!!!!!!!!

 Να πω φυσικά  με κέρασαν ο Γιάννης και η Δήμητρα ένα κρασί... σκέτο νέκταρ!!!!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου