Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΕΤΟΥ 2019

   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/9/2019 η σεμνή τελετή για το Ολοκαύτωμα του Αετού Μεσσηνίας (11-09-1943) πρωτοστατούντος στην επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη μας σεβασμιότατου κ. Χρυσόστομου συνεπικουρούμενος από τον Ιερέα της ενορίας μας Παπα-Γιάννη Καλή και τον πρώην Ιερέα μας Παπα-Γιάννη Κοράκη.
  Στη τελετή παρευρέθηκαν πολλοί κάτοικοι του Αετού και των γύρω χωριών. 
  Την τελετή συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τριφυλίας με παρόντα τον Δήμαρχό μας κ. Γεώργιο  Λεβεντάκη, το τοπικό συμβούλιο Αετού με τον πρόεδρο Κ. Αντώνη Λόντο και τον πολιτιστικό σύλλογο Αετού της Αθήνας με τον πρόεδρο κ. Σταύρο Αργυρόπουλο.     
  Έδωσαν  το παρόν, όπως κάθε χρόνο, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κος Ιωάννης Λαμπρόπουλος και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κος Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Παναγιώτης Λούτος. 
  Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Στρατάκος.
  Παρούσα και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Τριφυλίας, επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» κα Χάιδω Παναγιωτοπούλου.
  Όπως κάθε χρόνο ο πρώην Δήμαρχος Αετού, επί της θητείας του οποίου πρωτοκαθιερώθηκε η εκδήλωση του Ολοκαυτώματος Αετού, κος Δημήτριος Βόγγας. Παρόντες επίσης ήταν: Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας και πρώην Αντιδήμαρχος Αετού Γιάννης Αβδάλας,  οι πρώην Αντιδήμαρχοι Αετού Μίμης Γιαννακόπουλος και Κυριάκος Κωτσιόπουλος, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Γκότσης Ναπολέων, Καραϊσκος Παναγιώτης και Λίτσα Λυμπεροπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Αντώνης Αλεβίζος.
   Εξαίρετη στο ρόλο της Τελετάρχου και κεντρικής ομιλήτριας η  κα Ευδοκία Καμπούκου.  
  Παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας.
Σημαντική η παρουσία της Αντιγόνης Φρεντζά, η οποία έζησε τα γεγονάτα του Ολοκαυτώματος και συγκινημένη κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.
  Να επισημάνω με λύπη μου και αρκετές απουσίες αδικαιολόγητες.
  Ακολουθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την εκδήλωση.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου