Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ

   Παρασκευή 21/8/2020 ήλθε στον Αετό ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, για να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μας. Με ικανοποιητική συμμετοχή και τις απαραίτητες αποστάσεις, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και πολλές προτάσεις για τα έργα που μπορούν να γίνουν στον Αετό. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος ανέφερε τις δυσκολίες του Δήμου, λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων. Ανέφερε ότι έχουν ήδη παραληφθεί κάδοι σκουπιδιών, που θα αντικαταστήσουν τους χαλασμένους, την προμήθεια τριών φορτηγών και 7 τσαπών για την εκτέλεση διάφορων έργων, όπως η διάνοιξη αγροτικών δρόμων. Επεσήμανε την έλλειψη χειριστών για τα παραπάνω μηχανήματα και ότι ελπίζει να λυθεί το θέμα σύντομα. 

Θέματα που τέθηκαν από τους συμπατριώτες.

1) Από τη Μαρία Γκινοσάτη, η διάνοιξη του δρόμου από το νεκροταφείο και κάτω.

2) Με αφορμή το πρώτο θέμα, τέθηκε η αναγκαιότητα των τεχνικών έργων στους αγροτικούς δρόμους, ώστε να μη καταστρέφονται συνεχώς από τις βροχές.

Δήμαρχος: Το γκρέϊντερ που βρίσκεται  στον Αετό θα παραμείνει και θα πλαισιωθεί με φορτηγό και τσάπα.

3) Από το Γιάννη Αβδάλα τέθηκε το θέμα της σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού, στον κεντρικό δρόμο, από Θεοχαράκη έως Αλεβίζου, με τον κεντρικό αγωγό, περίπου 100 μέτρα και η συνέχιση των εσωτερικών αγωγών στο εναπομείναν κομάτι, στο δρόμο από σπίτι Αγγελόπουλου έως Γιάννη Θεοχαράκη.

Δήμαρχος: Υποσχέθηκε να τα φροντίσει.

4) Ο Νίκος Φλώρος ζήτησε να πέσει μπετό στο δρόμο που περνά έξω από το σπίτι του, γιατί όταν βρέχει μπαίνουν τα νερά μέσα.

Δήμαρχος: Θα σταλθεί μπετό.  

5) Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είπε ότι κάποιες λάμπες για το φωτισμό των δρόμων είναι καμένες.

Δήμαρχος: Πείτε μου πόσες είναι καμένες και θα τις στείλω αύριο. Πρόεδρος Λόντος: Δεν υπάρχουν καμένες λάμπες και ενημέρωσε ότι η διαδικασία για τις καμένες λάμπες είναι η παρακάτω. Αναφέρει κάποιος στο τοπικό συμβούλιο σε ποια κολόνα έχει καεί η λάμπα και αμέσως ενημερώνεται η εταιρεία που έχει σύμβαση με τη ΔΕΗ και την αντικαθιστά πάραυτα.

6) Ο Ορέστης Γκότσης έθεσε το θέμα του καθαρισμού της δεξαμενής από την οποία υδρεύεται το χωριό.

Δήμαρχος: Είναι αδύνατο ο Δήμος να αναλάβει τον καθαρισμό όλων των δεξαμενών τώρα. Μπορεί να αντικαταστήσει όμως ότι έχει χαλάσει και πρότεινε με πρωτοβουλία των τοπικών αρχόντων και συλλόγων να γίνει ο καθαρισμός εφόσον χρειάζεται.

7) Ο Ιωάννης Παπαναστασίου έθεσε το θέμα της διαπλάτυνσης του δρόμου Αετού - Δωρίου, σε κάποια επικίνδυνα σημεία και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε κάποια γεφύρια.

Δήμαρχος: Επειδή είναι δρόμος που ανήκει στην περιφέρεια, πρέπει να γίνει αίτηση στο τοπικό συμβούλιο και στην περιφέρεια. Κοινοποιήστε την και σε μας και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

8) Ο πρόεδρος Αντώνης Λόντος ζήτησε να μαζεύονται το καλοκαίρι τα σκουπίδια 2 φορές την εβδομάδα.

9) Τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του σχολείου Συγγρού και ότι υπάρχει μελέτη έτοιμη. Η τεχνική υπηρεσία ενημέρωσε ότι δεν έχει βρεθεί τέτοια μελέτη.

10) Ο Παναγιώτης Καραϊσκος έθεσε το θέμα των πλάτανων του Κεφαλόβρυσου που ένας - ένας ξεραίνονται και ζήτησε από το Δήμαρχο μέσω της δασικής υπηρεσίας του Δήμου, να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα.

Έκλεισε η μικρή συγκέντρωση με το Δήμαρχο να υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να υλοποιήσει όλα τα αιτήματα που τέθηκαν. Μακάρι να συνεχιστεί, η άμεση επαφή της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους της Τριφυλίας, ξεπερνώντας τα στεγανά που δημιουργούν οι αποστάσεις και η γραφειοκρατία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου