Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΑΕΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 20 ΗΜΕΡΕΣ

 Είκοσι ημέρες στον Αετό με ευχάριστα και κακά νέα. Θα αρχίσω από τα ευχάριστα.
 Κοροναϊός δεν υπάρχει, με τη ζωή να κυλάει ευχάριστα με μπάνιο στο Καλό Νερό, βόλτα στα καφενεία μας το απόγευμα και το βραδάκι για δροσερή μπύρα και ωραίους μεζέδες στις ταβέρνες μας. Φυσικά όλοι προσέχουν με μάσκες, αποστάσεις και απολύμανση ακόμη και των ξαπλωστρών στη θάλασσα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.
 Η νεολαία κάποια μεσημέρια δροσίζεται με μπουγελώματα με το νερό του καταράκτη που είναι κάτι πιο ζεστό από της πηγής. Έμαθα ότι ήταν πρωτοβουλία του Πέτρου Κοράκη, καθώς και η διοργάνωση απογευματινών περιπάτων προς τον Αη Λιά. Μικροί μεγάλοι ακολουθείστε.!!!!!!
 Οι γυναίκες του Αετού έχουν φτιάξει τον "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΕΤΟΥ" με πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις έως τώρα. Σήμερα Κυριακή στη λαϊκή του Κοπανακίου διέθεσαν τοπικά προϊόντα για την ενίσχυση και την ανάδειξη του Συλλόγου τους. Έβαλαν το μεράκι τους και τις παραδοσιακές συνταγές που μόνο αυτές ξέρουν και πρόσφεραν: Τραχανά σπιτικό, μαρμελάδες διάφορες, κουραμπιέδες χειροποίητους, ρίγανη του βουνού, κουλουράκια σπιτικά, λεβάντα αποξηραμένη,λικέρ διαφόρων γεύσεων, δυόσμο, χαμομήλι και διάφορα κεράσματα για τους επισκέπτες.
Οι φωτογραφίες είναι από τον πάγκο που είχαν στήσει οι γυναίκες του Συλλόγου με τα προϊόντα τους σε απόλυτη τάξη και προσεγμένη συσκευασία.






 Αυτά ήταν τα ευχάριστα ας πάμε λίγο στη γκρίνια. Ξέρουμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας θεωρείται φτωχός Δήμος, αλλά τον να μη διαθέτει κανένα εργάτη για τον καθαρισμό των Νεκροταφείων, μου φαίνεται αδιανόητο.!!!! Παράδειγμα αυτό του Αετού, όπως έχει σχεδόν τσιμενταριστεί, τα αγριόχορτα για να κοπούν με το μηχάνημα χρειάζονται μισό μεροκάματο το εξάμηνο. Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να το ξανασκεφτεί.
 Το μεγαλύτερο κακό για τον Αετό είναι αυτό που συμβαίνει στα αιωνόβια πλατάνια του. Έχουν προσβληθεί από την αρρώστια ακόμη δύο  μεγάλα και από ότι φαίνεται σε λίγο καιρό η όψη στην περιοχή του Κεφαλάρη θα αλλάξει τραγικά. Ίσως πρέπει από τώρα οι τοπικοί  Άρχοντες και ο Σύλλογος να σκεφτούν την επόμενη μέρα, πριν να είναι αργά.
 Καλό Αύγουστο σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου