Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ              

 Καλαμάτα  21 Ιουλίου 2021

Μαιζώνος 68 &Σωκράτους, Καλαμάτα, GR 24100             Α.Π.:  149

www.amgiktyonia.gr,       Email: mamfiktyonia@gmail.com

Πληρ. Παναγιώτης Μπαζιγος 6977948911

 

                                                                Προς    Μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

                                                            Και τους Απανταχού Μεσσήνιους

                                                                                                Ηλεκτρονική Αποστολή

 

Θέμα: "2Ο Φετινό Αντάμωμα Απανταχού Μεσσηνίων στην Καλαμάτα

 

Αγαπητά μέλη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και Απανταχού Μεσσήνιοι,

 

Μετά την Πύλο συνεχίζουμε τα κατά τόπους   ανταμώματα των απανταχού της γης Μεσσηνίωντώρα στην Καλαμάτα και σας καλούμε στην ταβέρνα «Βατουριώνα»,οδός Αύρας 34, στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30.

Το αντάμωμα εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα  παρουσιαστεί  το εξαιρετικό βιβλίο του Στάθη Κακούτη «Μοραΐτικα και άλλα Δημοτικά Τραγούδια». Το βιβλίο εξέδωσε η Μεσσηνιακή Αμφικτυονίας και θα δοθεί στους συμμετέχοντες. Θα αποκαλυφθούν από τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, Αντώνη Αγγελόπουλο και το συγγραφέα πως  τα δημοτικά τραγούδια είχαν συμβολισμούς και προετοίμαζαν την επανάσταση κάτω από τη μύτη των Οθωμανών.

Το αντάμωμα θα συνοδευτεί ζωντανά με  δημοτικά τραγούδιακαι φαγητό και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα  που  θα ισχύουν για την προστασία μας από τον covid-19 την ημέρα αυτή.

To μενού αποτελείται από μια μερίδα χοιρινό με πατάτες στο φούρνο, μία ανάμεικτη σαλάτα και μία τυρί ανά τέσσερα άτομα και κρασί χύμα. Κόστος στα 10 ευρώ. Το χοιρινό το συνιστούμε, ωστόσο όσοι  δεν το προτιμούν μπορούν να παραγγείλουν της ώρας από τον κατάλογο του καταστήματος. Για οτιδήποτε επιπλέον θελήσουν οι καλεσμένοι θα πληρώσουν με βάση τον κατάλογο του καταστήματος.

Παρακαλούμε δηλώστε μέχρι την Τετάρτη  28Ιουλίου  την παρουσία σας και τον αριθμό των ατόμων της παρέας σας στην Γραμματέα Οργανωτικού της Αμφικτυονίας κα Έφη Μπούνα στο τηλ. 694 654 0829ή Email: efibouna@gmail.comή στα άλλα μέλη της Αμφικτυονίας.

 

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

 

Αθανάσιος Βασιλόπουλος                              Παναγιώτης Μπαζίγος

Δήμαρχος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου