Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΕΤΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.kopanakineus.wordpress.com
ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ …ΠΕΙΝΑ। ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ॥

Μάλιστα, απλά τα πράγματα। Για να …εστιάσεις 100 άτομα σε μια ταβέρνα, θέλεις 1200-1500 ευρώ, ενώ στο σχολείο του Αετού 100-150 ευρώ μαζί με την …μπίγουλι. Οπότε οι …ταβερνιάρηδες, παρακαλάνε να πεθαίνει κόσμος, για να κρατάνε …ζωντανά τα μαγαζιά τους; Αν είναι έτσι, αύριο να τα κλείσουν και για να τα λέμε έξω από τα δόντια. Σιγά μην περιμένει μνημόσυνα και κηδείες -γιατί γάμοι ή βαφτίσια δεν γίνονται στα χωριά μας- ο Περικλής στο Ρίπεσι, η Παναγιώτα στην Ακρόπολη του Δήμου Δωρίου ή οι ταβέρνες του Μαράθου -οι …φόβοι της πλάκας του Δημάρχου μας- για να ζήσουν. Όσο για τις …δηλητηριάσεις που φοβάται ο Σαράντος, άστα να πάνε. Περισσότερες γίνονται στα ταβερνεία και σπανίως στα σπιτικά μας. Γιατί σπίτι τους το θεωρούν το σχολείο οι Αητοβουναίοι και σιγά μη δεν προσέξουν και δηλητηριάσουν τους καλεσμένους τους. Τώρα, το άξιον απορίας, είναι ο λόγος του Θανάση, που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που ψήφισε.


Σαφέστατος ο Δημήτρης Μπασδάνης, τον ακούσατε, ο μοναδικός από τον πρώην Δήμο Αετού που είναι μέλος της Επιτροπής και η Επιτροπή αντί να σκεφθεί σοβαρά τις απόψεις του, τις αγνόησε। Αλλά γιατί να γνωρίζουν αυτοί καλύτερα τα πράγματα από τον κάτοικο της περιοχής μας; Ο Γιάννης Κατσαργύρης, στο ίδιο πνεύμα και τέλος ο Γιάννης Μερκούρης, σαφέστατα υπέρ της απόφασης του Τοπικού συμβουλίου.


Και να τελειώσω με τον φίλο μου τον Ζαχαρία, που άλλο μας …έδειξε και άλλο μας έβαλε, για να μην πάει κόντρα στον Δήμαρχο, τον Γιάννη τον Βασιλόπουλο, που φοβάται μην κλείσουν τα καφενεία στο Ραφτόπουλο -αλίμονο αν ο Μένης στο Αρτίκι, περίμενε να ζήσει από το καφενεδάκι του, από τις ελιές του και τα πρόβατά του ζει- τον …Φιλιατρινό που ψήφισε την απόφαση του φίλου του και να …περιλάβω τον Δήμαρχό μας. Αν είναι Δήμαρχε, να …υποστούμε το “Κοπανάκι” ή τον “Μάραθο”, αιτία θα είναι η …πείνα που έρχεται. Και στο τέλος-τέλος της γραφής, δεν είσαι ο Δήμαρχος των Καφενείων και των Εστιατορίων, είσαι ο Δήμαρχος του Λαού και τον αναγκών του. Εκτός αν δεν είσαι; Γι΄αυτό να τον δώσεις τον χώρο στις κυρίες στον Μάραθο και να μην το παίζεις …κυβέρνηση που παίρνει δάνεια για τις ανάγκες του λαού και τα δίνει στους …Τραπεζίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου