Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσιεύω την απαντητική επιστολή του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων, καθώς και την επιστολή του προέδρου του Συλλόγου των Κοπανακαίων, την οποία δανείστηκα από το kopanakinews 


  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ –ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 42 (3οορ.) ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 10432 Τ/F 2105237450, 6977717182   osystr@gmail.com

                                                                                                                     ΑΘΗΝΑ  12-2 2017
                                                                                                                       
                ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
·       Στο δελτίο τύπου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ
·       Την ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Συλλόγου  ΚΟΠΑΝΑΚΑΙΩΝ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ
  Στην  από  5-2-2017  συνάντηση των προεδρείων των Συλλόγων -  μελών της  , που διοργάνωσε η ομοσπονδία  μας  με τον Δήμαρχο Τριφυλίας  κ. Κατσίβελα, όλοι  οι πρόεδροι των Συλλόγων και μεταξύ άλλων και   ο πρόεδρος του Συλλόγου  ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ , αφού έλαβαν  τον λόγο   και εξέφρασαν  τα τοπικά τους προβλήματα  ,υπέβαλλαν σχετικά ερωτήματα στον Δήμαρχο  και έλαβαν  από αυτόν σαφείς απαντήσεις ανεξάρτητα εάν τους ικανοποίησαν ή όχι .
Πλην όμως, ο Σύλλογος Αυλωνιτών εξέδωσε  δελτίο τύπου σχετικά  με την εκδήλωση  χαρακτηρίζοντάς  την ¨παρωδία » .
Ανεξάρτητα από την διαφωνία μας για την χρήση τέτοιων απαξιωτικών χαρακτηρισμών που δεν βρίσκουν  έρεισμα σε κανένα από τους υπολοίπους συμμετέχοντες προέδρους ,  θα  μπορούσαμε  εξαντλώντας κάθε αίσθημα ανοχής  να θεωρήσουμε ότι αυτή συνιστά προσωπική άποψη  των υπογραφόντων  μελών του Δ.Σ  του εν λόγω Συλλόγου και μόνο  ,την οποίαν κατά την δική μας κρίση θεωρούμε απόλυτα λανθασμένη .
      Πλην όμως   αντί οι συντάκτες του δελτίου   να περιοριστούν  στις θέσεις τους και στην κριτική των απαντήσεων του κ.Δημάρχου  ,εξετράπησαν  σε  δημόσιες  απαράδεκτες και  απαξιωτικές επιθέσεις κατά των λοιπών προέδρων  που συμμετείχαν  , τους οποίους κατηγόρησαν  για δουλικότητα  και «ραγιαδισμό» έναντι του ΔΗΜΑΡΧΟΥ .
Κατ’ αρχάς η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  αποκρούει ως απαράδεκτους από κάθε άποψη τέτοιους χαρακτηρισμούς  και θεωρεί ότι είναι  ασύμβατοι   με το πνεύμα του πολιτισμού και του σεβασμού στην διαφορετική θέση  οποία μάλιστα οι ίδιοι οι συντάκτες του δελτίου διεκδικούν .
 Σημειωτέον  ότι η  άποψη  περί «ραγιαδισμού»  σε κάθε περίπτωση   είναι ανιστόρητη , αφού   στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «Αφέντης» Δήμαρχος ήρθε  αυτός ισότιμα να συναντήσει «εμάς τους ραγιάδες»  δίνοντας απαντήσεις σε κάθε θέμα που του θέταμε , χωρίς ωστόσο το προεδρείο του Συλλόγου Αυλωνιτών να αποχωρήσει   σε ένδειξη διαφοροποίησης του από την… «δουλική στάση» των υπολοίπων …
  Τελειώνοντας θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται περί άτυχούς  στιγμής  των συντακτών του δελτίου, οφειλόμενης σε υπερβάλλοντα ζήλο για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του τόπου τους  και ευελπιστούμε  ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ  που με διαφορετική σύνθεση Δ.Σ υπήρξε  ιδρυτικό μέλος   της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ , να συνεχίσει  την προσφορά του με γνώμονα  την συλλογικότητα  και την ενότητα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. .

ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΚΟΠΑΝΑΚΑΙΩΝ
Με έκπληξη διαβάσαμε στις εφημερίδες και στα ιστολόγια της Τριφυλίας  την ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Κοπανακαίων.
Όπως ο ίδιος γνωρίζει  ο σύλλογός του έχει εγγραφεί στην ομοσπονδία προ διετίας σε εκδήλωση  κοπής πίτας  της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ   όπου τιμήθηκε ο καθηγητής  Θέμελης και ο  Πρωταθλητής μας Σπήλιος Ζαχαρόπουλος τον οποίο μάλιστα παρουσίασε και προλόγησε  ο γραμματέας της Ομοσπονδίας  τον  οποίο φέρεται να μην γνωρίζει ο ο πρόεδρος
   Σε κάθε περίπτωση πριν απευθύνει την ανοιχτή επιστολή στο τύπο όφειλε ο κύριος πρόεδρος να επιδιώξει συνάντηση με το Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας πράγμα που δεν έπραξε  και σε κάθε περίπτωση την επιστολή του όφειλε να απευθύνει  προηγούμενα στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Σημειωτέον ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτές   και  είναι τιμή μας να ενδιαφέρονται πρόεδροι να συμμετάσχουν ενεργά  στην βελτίωση του  έργου της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
     Συνεπώς η παραβίαση ανοιχτών θυρών  μέσω δημοσιότητας  η οποία επιχειρείται   αναδεικνύει κάποιες άλλες σκοπιμότητες..
        Παρά ταύτα  δηλώνουμε δημόσια ότι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ είναι ανοιχτή για προτάσεις και βοήθεια  από κάθε Τριφύλιο  που πιστεύει στον πολιτισμό και στην συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον ανεξαρτήτως αν είναι πρόεδρος ή απλό μέλος συλλόγου .
ΥΓ . Επισημαίνουμε την  μεγάλη  σύμπτωση  σχεδόν ταυτόχρονης  δημοσίευσης  του δελτίου τύπου του Συλλόγου Αυλωνιτών με την ανοιχτή παραπάνω   επιστολή.      
                               
                                   Για  το  Δ.Σ.
                                                                                                    
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ.ΛΟΥΤΟΣ                        ΔΗΜ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Κοπανακαίων στην Ομοσπονδία Τριφυλίων Συλλόγων

 
 
 Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2017

Κύριε Πρόεδρε, φίλε Παναγιώτη, συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά για την άψογη οργάνωση της Δευτέρας με θέμα τις βραβεύσεις. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στον καλόν μου φίλο Δημήτρη Μητρόπουλο, που για πολλούς λόγους τον νοιώθω συνοδοιπόρο στα βιώματα και στην ζωή. Τα καλλίτερα μου λόγια για τους βραβευθέντες επίσης bloggers μας, που τόση απίστευτη δουλειά κάνουν. Σοβαροί λόγοι υγείας, δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι ούτε στην εκδήλωση της Κυριακής ούτε στην μάζωξη της Δευτέρας. Θα παραθέσω μερικά σχόλια, διαφορετικά στην κάθε περίπτωση γιατί οι γιορταστικές ατμόσφαιρες, και μόνον αυτές, σε παρασύρουν μακριά απο δυνατές έννοιες και πράξεις.
Κύριε Πρόεδρε,
Είμαστε δύο χρόνια μέλη στην ομοσπονδία, παρ.  ότι ξεκινήσαμε και τότε επι προεδρίας Καράμπελα αλλά δεν συμπορευθήκαμε. Σ΄ αυτά τα δύο χρόνια :
Ø   Δεν έγινε καμμία συνάντηση Προέδρων
Ø   Δεν ασχοληθήκαμε με κανένα θέμα
Ø   Δεν γνωριζόμαστε σαν πρόεδροι
Ø   Δεν έχω καμμία ( το τονίζω ) επαφή με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας παρά μονάχα της ανακοινώσεις στα e - mail για πίτες και επίσκεψη
Ø   Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, για τις προθέσεις μας,  περί συμμετοχής μας την Δευτέρα, αν είχαμε πρόσθετο υλικό για τον συγκεκριμένο σκοπό κλπ.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Κοπανακαίων που αποτελείται απο μαχόμενους νέους επιστήμονες έχει βάλει άλλες διαστάσεις στον σκοπό του και θέλει την Ομοσπονδία ‟ ζωντανό κύτταρο „ με :
Ø           Παρεμβάσεις στον κοινωνικό χώρο
Ø           Συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα
Ø           Επεξεργασία, μετά απο συλλογική δουλειά των προέδρων, των θεμάτων και επαναφορά τους στους κόλπους των συλλόγων προς υλοποίηση, (και δεν εννοούμε φυσικά μόνο το χωριό μας).
Ø           Αέναο σφυροκόπημα της Δημοτικής μας Αρχής, με έτοιμες προτάσεις, για πράγματα πέραν των ορατών δημοτικών προβλημάτων.
Ø           Διείσδυση στην φτώχεια και την ανημπόρια, εκεί που οι αβάσταχτες καθημερινές ανάγκες, φρενάρουν την εξέλιξη του πνεύματος.
Μπορούν αυτά να γίνουν κ. Πρόεδρε, μαζί και με τις βραβεύσεις. Και το Κοπανάκι μαζί με τα είκοσι χωριά του, θέλει να δουλέψει και να παράξει έργο. Με το μαχαίρι βαθειά στο απόστημα της κρίσης, χωρίς την απανινή χρυσόσκονη των επετείων, να δημιουργήσουμε νέες ελπίδες στους νέους, και να βοηθήσουμε  στην αναστήλωση των κατακρημνισμένων αξιών.
Προτείνω λοιπόν μια συνάντηση άμεση, όλων των Προέδρων για να πιάσουμε σοβαρή δουλειά.
Ας γίνω τώρα και λίγο κακός ! Γιατί κ. Πρόεδρε, να συναντηθούν οι Πρόεδροι των Συλλόγων με τον κ. Κατσίβελα στις 5/2 του '17; Τι άλλαξε απο πέρυσι; Ποιά ήταν η κοινή προετοιμασία των Προέδρων, πολύ πριν την συνάντηση, ώστε να εντοπιστούν όλα όσα δεν έκανε και όλα όσα θα μπορούσε να κάνει. Οι προτάσεις και οι εισηγήσεις για δημιουργικό διάλογο με τον Δήμαρχο προέρχονται από ομάδα δουλειάς! Για το ιστορικό της υπόθεσης, πέρυσι, έκανα κάποιες προτάσεις στείλαμε κάποια e - mails εθελοντικής παρουσίας για επιστημονική δουλειά και ως συνήθως δεν πήραμε ούτε απάντηση ότι το έλαβαν.
Κύριε Πρόεδρε, μας συγχωρείτε, ίσως η ιδιωτική επιχειρηματική μας ζωή να μας έχει επηρεάσει. Οι αποφάσεις πρέπει γρήγορα να παίρνονται και ακόμη γρηγορότερα να ακολουθούν οι πράξεις.
Είμαι περίεργος, να μάθω τι έγινε αυτή την Κυριακή και αν η συνάντηση είχε ...ζουμί.
Δες έχω ελπίδες, για τους παραπάνω λόγους, να με ενημερώσει κάποιος απο την Ομοσπονδία. Θα το ήθελα όμως!
     
Γρηγόρης Ηλιόπουλος
Πρόεδρος, Συλλόγου Κοπανακαίων                
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου