Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΦΥΛΛΟ 110

 

Μου έστειλε ο Δήμος Φωτόπουλος το 110ο φύλλο της φωνής του Αετού το οποίο και αναρτώ. Φυσικά λείπει από τις αναρτήσεις το 109ο αφού δεν το έλαβα ποτέ για να το αναρτήσω.

Διαβάζοντας την εφημερίδα σταμάτησα στην αναφορά της στο περιστατικό με τον ΑΓΑΠΗΤΟ μου και ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ μου κ. Κώστα Λαμπρόπουλο που έγινε στην εκδήλωση για το ολοκαύτωμα του Αετού.
Όσα θα αναφέρω αφορούν ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αφού το άρθρο είναι ανυπόγραφο ,οπότε απηχεί ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελεί τη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.

Θα αναφέρω με λίγα λόγια το περιστατικό και μετά θα κάνω τις δικές μου παρατηρήσεις. Ο τελετάρχης στην εκδήλωση ήμουν εγώ ,χωρίς σας βεβαιώ να το ήθελα και φυσικά να το επεδίωξα. Στην εκδήλωση , η οποία έχει ένα πρωτόκολλο για τη σειρά των ομιλιών και την κατάθεση στεφάνων, παρόντες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης, ο βουλευτής του Συ.Ριζ.Α κ. Πετράκος Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας Παναγιώτης ,εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ,καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι και πατριώτες από τον Αετό και τα γύρω χωριά.

Έχει αρχίσει η δοξολογία όταν έρχεται κοντά μου ο Μπαρμπα Κώτσιος και μου λέει θέλει να μιλήσει. Του ψιθυρίζω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί υπάρχει ομιλητής που θα κάνει την κεντρική ομιλία. Είναι ανένδοτος φωνάζοντας ότι έχει δικαίωμα να μιλήσει μένοντας δίπλα μου μέχρι και τους σύντομους χαιρετισμούς των Βουλευτών και του Δημάρχου. Κάποιος έστειλε έναν Αστυφύλακα που κάτι είπε στον Μπάρμπα Κώτσιο τραβώντας τον παράμερα, Επέστρεψε σε εμένα μου άπλωσε το χέρι με στόλισε δεόντως και απεχώρησε λέγοντάς μου: «Είσαι ένα σίχαμα». Του είπα νάσαι καλά Μπάρμπα Κώστα και τελείωσε το συμβάν εκεί.
Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και τα εξής ερωτήματα.
Για να καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση, πέρασαν σχεδόν 60 χρόνια από το συμβάν με τους παλαιότερους και όσους μετείχαν σε παλαιότερα Δ.Σ του Συλλόγου να καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που υπήρχαν για την καθιέρωσή της.
Ερώτημα : Έπρεπε να αφήσω τον Μπαρπα Κώτσιο να μιλήσει;
Απάντηση:Στην αρχή μου πέρασε από το μυαλό λόγω συμπάθειας που έχω για τον Μπάρμπα Κώστα να τον αφήσω να μιλήσει. Δεύτερες σκέψεις όμως και λόγω πρωτοκόλλου και φοβούμενος την παρορμητικότητα του Μπάρμπα Κώτσιου και τη μπαχαλοποίηση της εκδήλωσης ,του είπα όχι. Σκεφτείτε να ζητούσαν να μιλήσουν και άλλοι που ίσως διαφωνούν από το τυχαίο του γεγονότος με τον Πανάγο Καζάντζα. Αυτά μπορούν να λυθούν και να συζητηθούν σε ανοικτή ‘συνέλευση» όπως έγινε επί Δημαρχίας Δριμή στο καφενείο του Ντεμίρη όπου όσοι ήθελαν ήλθαν και εξέφρασαν την αποψή τους και τα βιωματά τους για το ολοκαύτωμα.
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το συμβάν δηλώνοντας ότι τον Μπάρμπα Κώστα τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ για όσα έχει γράψει και έχει κάνε στη ζωή του. Συνιστώ δε σε όλους να διαβάσετε το βιβλίο που έγραψε για τη ζωή του……….
Έρχομαι τώρα στην εφημερίδα και στο Δ.Σ. του Συλλόγου και το ανυπόγραφο άρθρο και έχω να κάνω τα εξής ερωτήματα:
1)      Πιστεύει ο συντάκτης του άρθρου ότι του χρόνου που θα είναι αυτός τελετάρχης και θα του ζητήσει «κάποιος» να μιλήσει ότι πρέπει να του επιτρέψει την ομιλία καθώς και σε όσους άλλου το ζητήσουν;
2)       Αν το σημείωμα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα είχε περιεχόμενο που θα δυναμίτιζε την εκδήλωση θα τολμούσε να το δημοσιεύσει στην εφημερίδα ή εκ του ασφαλούς το δημοσιεύει;
3)      Ο Σύλλογος πρέπει ή δεν πρέπει να διαφυλάξει την εκδήλωση από κάθε κακοτοπιά  που μπορεί να αναιρέσει ότι έχει γίνει μέχρι τώρα ,για μια εκδήλωση που τιμά και αναδεικνύει τον Αετό;
4)      Μήπως αντί να εξοβελίζεται ο τελετάρχης θα έπρεπε η εφημερίδα να κάνει ένα αφιέρωμα για τον Κώστα Λαμπρόπουλο και το έργο του , χωρίς να το συνδέσει με την εκδήλωση;

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Επειδή είναι η δεύτερη φορά που το Δ.Σ. εμένα προσωπικά με «αδειάζει» για δεύτερη φορά, την πρώτη παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο και τώρα με κάνει να αποστασιοποιηθώ από αυτό παραιτούμενος από την εξελεγκτική επιτροπή του Συλλόγου παραμένοντας απλό μέλος, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι: Ότι καλό έχει γίνει στον Αετό έχει γίνει από το Σύλλογο ή με τη βοήθεια του Συλλόγου.

 Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ_ΦΥΛΛΟ110 ( 1) by Kopanakinews Dimitris Giannopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου