Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Πρώτα πρώτα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και καλή υγεία και προκοπή. 
Συνάντησα τον συμπατριώτη μας Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο του τομέα παιδείας του Δήμου μας Γιάννη Μερκούρη στο Κοπανάκι και αφού ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτές τον ρώτησα για τα έργα του Δήμου μας που αφορούν τον Αετό. 
Ο φίλος Γιάννης μου ανέφερε διάφορα αλλά θα σταθώ σε αυτό που ίσως αλλάξει την όψη και την μοίρα του Αετού.

Όλοι ξέρετε το Σχολείο Σγγρού όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, ότι είναι κτίσμα του 1905 σε σχέδια του Δ. Καλλία και ότι καταστράφηκε στις 11/09/1943 όταν οι Γερμανοί κατέκαψαν το χωριό αφήνοντας παντού αποκαϊδια. Έκτοτε παρά τις προσπάθειες της πρώην Κοινότητας Αετού το κτίριο ρημάζει ,αφημένο στην τύχη του αφού κανείς δεν μπορεί να επέμβει αφού έχει από το 1989 χαρακτηριστεί Ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Ο Δήμος αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού να γίνει αναστήλωση του Σχολείου και να διαμορφωθεί έτσι ώστε να στεγάσει το λαογραφικό μουσείο ολόκληρου του Δήμου Τριφυλίας. Μακάρι αυτό να το πετύχει ο Δήμος ώστε αυτό το Ιστορικό Μνημείο να γίνει στολίδι για τον Αετό.


Σχολιο 1.Dimitris Giannopoylos Φίλε μου Παναγιώτη, ο πρώην δήμος Αετού -ο Δριμής δηλαδή- είχε αναθέσει μια σειρά από μελέτες σε μελετητικό γραφείο. Αν δεις τον προϋπολογισμό του δήμου Τριφυλίας για το 2014, θα τις δεις μέσα. Αν έγιναν ή όχι δεν γνωρίζω. Το πιο πιθανόν να έγιναν -επί δήμου Τριφυλίας εννοώ- και να μην έχουν εξοφληθεί. Για τα υπόλοιπα ...αναμένουμε στο ακουστικό μας. Προσωπικά είχα μια κουβεντούλα με τον Κόλλια, ο οποίος επέμενε ότι οι μελέτες ήταν ...πανάκριβες -έτσι του είχαν πει- μέχρι που τον έπεισα να τις δει. Αυτά και καλή χρονιά.

Σχολιο 2. Φίλε Δημήτρη καλή χρονιά και σε σένα. Δέχομαι τις παρατηρήσεις σου αλλά θα σου επισημάνω ότι η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει. Αν ευοδοθεί η προσπάθεια του Δήμου θα είναι ότι καλύτερο για τον Αετό και την περιοχή μας και φυσικά όποιος βοήθησε για την υπόθεση  θα  λάβει αυτά που του αναλογούν από τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου