Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ 2022

  Μετά από τα δύο δύσκολα, για όλους, χρόνια του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό μας σύλλογο το καθιερωμένο πανηγύρι του χωριού, παραμονή του Σωτήρος. Σε λίγο χρόνο το νεοεκλεγέν διοικητικό μας συμβούλιο κατάφερε  να διοργανώσει άρτια, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, το ετήσιο αντάμωμα των Αετοβουναίων, μπροστά από το σχολείο Συγγρού. Η πείρα των παλαιότερων μελών του συμβουλίου και ο ενθουσιασμός των νέων μελών και του προέδρου απέδειξαν ότι ποτέ  η συλλογική προσπάθεια δεν αποτυγχάνει. 

  Ήταν ένα ένα πανηγύρι πετυχημένο από όλες τις απόψεις: Ωραίο συγκρότημα με παραδοσιακά ακούσματα της περιοχής μας, αρκετή προσέλευση Αετοβουναίων και φίλων, ώστε να γεμίσουν σχεδόν όλα τα καθίσματα, άριστο και γρήγορο σέρβις, στους πάγκους υπήρχε ότι "ποθούσε η ψυχή σου" γουρνοπούλα, μπακαλιάρος κατά το τοπικό έθιμο, σουβλάκια, σαλάτες, φέτα, ακόμη και γίγαντες. Όλα πακεταρισμένα σε μπολάκια, για καθαριότητα και ασφαλή μεταφορά. 

  Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για αρκετές ημέρες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία του πανηγυριού και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί με το εγχείρημα μπορούν να καταλάβουν τι "τράβηξαν".

   Όμορφη νότα το κιόσκι του συλλόγου των γυναικών του Αετού με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας και τα ωραία γλυκά που κερνούσαν τους πανηγυριώτες. 

   Το πανηγύρι μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο οποίος στην αναφορά του προέδρου του συλλόγου Ηλία Ηλιόπουλου για την εγκατάλειψη του σχολείου Συγγρού, υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα το αξιοποιήσει. Το παρόν έδωσε και ο συμπατριώτης μας αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Καπέλιος. Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

  Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση του πανηγυριού, με την ευχή να είμαστε και του χρόνου όλοι καλά να ανταμώσουμε ξανά.




































































1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τα πολύ καλά σας λόγια , τα οποία σε συνδυασμό με το αναγνωρισμένο κύρος και προσωπικότητα σας, δίνουν μια ξεχωριστή βαρύτητα στην αξιολόγηση της εκδήλωσης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή