Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΑΕΤΟΣ-ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΟΣΗ"

 Όσοι είναι στην ηλικία μου και πάνω θα θυμούνται τη βρύση του "ΚΙΟΣΗ" στον επάνω δρόμο. 
 Η βρύση θάφτηκε με μπάζα όταν η τότε κοινότητα του Αετού έφτιαξε τον δρόμο από την πλάστιγα έως τα Λοντέϊκα. 
 Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι σε καλή κατάσταση και απομένει η πλήρης ανάδειξη της βρύσης ,πράγμα που είναι καθήκον του Τοπικού Συμβουλίου, του Συλλόγου και φυσικά όλων των Αετοβουναίων. 
 Τη βρύση ανάδειξε με προσοχή και επιτυχία ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Αντώνης Λόντος με την τσάπα του. 
 Από αυτά που μου είπε είναι θέμα χρόνου να γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά έργα για την πλήρη ανάδειξη της βρύσης που τα παλιά χρόνια έδινε το νερό της στη γειτονιά και όχι μόνο.


25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ

Από τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στον Αετό. Στο τέλος το πατροπαράδοτο λουκουμάκι για την γιορτή της Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού. 
Οι φωτογραφίες είναι από τον ταμία μας Δήμο Φωτόπουλο.Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΕΤΟΥ - ΜΑΛΘΗΣ

 Είχα κατέβει το τριήμερο στον Αετό. Είχε ωραίο καλοκαιρινό καιρό, ότι πρέπει για μάζεμα άγριων χόρτων και βόλτας στα κτήματα. Μάζεψα δύο μεγάλες τσάντες από  αγριοράδικα, κοκκινολάχανα και πικραλήθρες. Οι ζοχοί ήταν λίγοι. 
 Πηγαίνοντας στα Ραγουλά για να μαζέψω τις περίφημες λέρχουδες είδα να έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος από το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει σκοπό να συνδέσει τον Αετό μα τη Μάλθη. Το έργο που εμπνεύστηκε ο συμπατριώτης μας Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς δείχνει με την πρώτη ματιά μια μεγάλη λεωφόρο και όχι για έναν απλό επαρχιακό δρόμο. 
 Τράβηξα μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές και ας ελπίσουμε να τελειώσει σύντομα ώστε η πρόσβαση προς την Αρχαία Μεσσήνη και τα υπόλοιπα γύρω χωριά να είναι σύντομη και ασφαλής.
 Συνάντησα και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αντώνη Λόντο με την τσάπα του να βοηθάει στη σύνδεση του αγωγού του νερού που είχε σπάσει. Στις φωτογραφίες του ψιλοέκοψα το κεφάλι λόγω αντηλιάς και γυαλιών ηλίου που με εμπόδιζαν να βλέπω καλά. Αντώνη άλλη φορά θα προσέχω.