Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ

Ο πελτές ή ντοματοπελτές είναι συστατικό που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική.
Η παρασκευή του πελτέ γίνεται με την απομάκρυνση των υγρών και των σπόρων από τις ντομάτες και την αποφλοίωσή τους. 
Στη συνέχεια ο πολτός ντομάτας ζεσταίνεται μέχρι να φύγουν τα υγρά και μετά τοποθετείται στο φούρνο με μυρωδικά. Αυτό που μένει είναι ο πελτές. 
Ο Νικόλας έχει τη δική του τεχνική στην απομάκρυνση των παραπάνω και το εναπομένον υλικό το βάζει σε σακκουλάκια στην κατάψυξη.
Ο πελτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους κατά το μαγείρεμα των φαγητών με σάλτσα ντομάτας, αλλά και να καταναλωθεί πάνω σε ψωμί. 
Ο πελτές είναι φυσική πηγή λυκοπένιου, πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, γι αυτό και θεωρείται απαραίτητο να τον συμπεριλαμβάνουμε στο διαιτολόγιό μας.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στο Νικόλα που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες εν δράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου