Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για την εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για την εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για την εργατική Πρωτομαγιά

Η πρώτη του Μάη αποτελεί μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων, μέρα τιμής και μνήμης, μα κυρίως μέρα εγρήγορσης και δράσης.
Εφέτος, η Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας και της απώλειας εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες ετών .
Η δυσχερής κατάσταση που .......

βιώνει η χώρα και που για πολλούς συμπολίτες μας έχει γίνει δυσβάσταχτη, η απώλεια θέσεων εργασίας, η φτώχια και η έλλειψη προοπτικής ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Αυτή η δυσμενής συγκυρία δεν πρέπει να μειώνει τη στοχοθεσία μας για ένα καλύτερο αύριο. Αντίθετα, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις προσπάθειές μας με σχέδιο και όραμα για ανάπτυξη και προοπτική για το λαό και τον τόπο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα σε αυτή τη δίνη της κρίσης και της ύφεσης, ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς της για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου. Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί με σωστό προγραμματισμό, ένταξη και υλοποίηση έργων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και με προγράμματα απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Επιπλέον, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αλλά και αρωγής σε δράσεις φορέων και οργανώσεων που προάγουν την κοινωνία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής .

Με σεβασμό στο εργατικό κίνημα ,είναι πεποίθησή μας πως η Εργατική Πρωτομαγιά, μόνο ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της από κοινού προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον, θα κρατήσει ζωντανό στις επερχόμενες γενιές το εναργές μήνυμά της και το βαθύτατο συμβολισμό της.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου