Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΕΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Περιφέρεια Πελοποννήσου Yπεγράφη η σύμβαση για το Βιολογικό Αετού

Υπεγράφη χθες, στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η σύμβαση για την έναρξη του έργου «Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Δ.E. Αετού του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000 ευρώ (με ΦΠΑ), με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ E.S. Α.Ε.», παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου, των αντιδημάρχων Τριφυλίας κ.κ. Τσίγγανου και Μερκούρη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το ποσόν της συναπτόμενης σύμβασης είναι ............

1.355.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου δεκαοκτώ (18) μήνες, δηλαδή έως 17-01-2014, εκ των οποίων οι πρώτοι έξι αναφέρονται στις εργασίες κατασκευής, οι επόμενοι τρεις μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία και οι τελευταίοι εννιά μήνες στην κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.).

«Έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) την αίσια έκβαση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας και την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου, το οποίο θα εξυπηρετεί, όχι μόνο το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού, αλλά και το Κοπανάκι, τον Άγιο Δημήτριο, το Ριζοχώρι και το Γλυκορρίζι, απαλλάσσοντας την περιοχή από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αστικών λυμάτων, σε εναρμόνιση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο συγκροτημένο προγραμματισμό της Περιφέρειας σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίγγανος επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία, όπως δήλωσε, είναι καθοριστική για μια σειρά έργων και όχι μόνο για το βιολογικό του Αετού, όπως το βιολογικό των Γαργαλιάνων, το Λύκειο των Φιλιατρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Γαργαλιάνων, τους οδικούς άξονες, τις θερμοκηπευτικές καλλιέργειες και, κυρίως, το Φιλιατρινό φράγμα.

Στο μεταξύ, μετά τις παρεμβάσεις της κας Νικολάκου, σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις και για το Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Αναδημοσίευση απο filiatra.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου