Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Η ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΛΕΞΕΩΝ

Μάιος 1963 Θεσσαλονίκη η Ενωμένη Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) έχει συγκέντρωση με κύριο ομιλητή το βουλευτή της Γρηγόρη Λαμπράκη. Έξω από την αίθουσα που θα γινόταν η ομιλία πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση «αγανακτισμένων» πολιτών που είχε σαν επακόλουθο τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αυτοί οι «αγανακτισμένοι» εκείνη την εποχή έδερναν και προπηλάκιζαν κάθε πολιτικό αντίπαλο είτε ήταν υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος ,είτε απλός πολίτης. ……… Ήταν δολοφόνοι και τραμπούκοι.

Από το 1974 που εγκαθιδρύθηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας και έως ………….. κανένα κόμμα δεν διανοήθηκε να κάνει ή να υποστηρίξει τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές. Σήμερα κανάλια ,δημοσιογράφοι και κάποιοι ανεγκέφαλοι πολιτικοί δίνουν άλλοθι σε τέτοιες αντισυγκεντρώσεις και πρακτικές ξυλοδαρμού ονομάζοντας αυτούς τους τραμπούκους Αγανακτισμένους χωρίς εισαγωγικά.

Το πέταγμα ενός γιαουρτιού μέχρι τώρα γινόταν μόνο από γραφικούς ανθρώπους και έτσι τους αντιμετώπιζαν σχεδόν όλοι. Σήμερα το πέταγμα ενός γιαουρτιού συνοδευόμενο με μερικές κατραπακιές και ένα χυδαίο υβρεολόγιο όταν κατευθύνεται στον πολιτικό αντίπαλο είναι επακόλουθο «αγανάκτησης» και δικαιολογείται ,αν όμως οι «αγανακτισμένοι» το κατευθύνουν προς εμάς δεν είναι «αγανακτισμένοι» αλλά «προβοκάτορες».

Παιδιά ας σοβαρευτούμε …………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου