Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ 1


ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Κανένας δε φταίει.
Άρα δεν τιμωρείται κανένας.
Το Κράτος απλώς κάνει διαπιστώσεις για τη φοροδιαφυγή ,για τις υπερτιμολογήσεις στα φάρμακα και στα υλικά στα νοσοκομεία ,για τις παράνομες συνταγογραφήσεις από κάποιους γιατρούς ,για την καταλήστευση των ταμείων με το χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα ,για την αναξιοκρατία στις προλήψεις (αν δεν τις έχουν κάνει οι ίδιοι κρατούντες) ,για τις σπατάλες στους δήμους και για την ανισότητα των μισθών που το ίδιο έχει επιβάλλει εξυπηρετώντας ημέτερους ή υποστηρικτές που τους βαφτίζει τεχνοκράτες.
Αν κλέβεις το κράτος δεν είσαι κλέφτης , απλώς φοροδιαφεύγεις.
Γιατί ; ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν φτιάχνει ένα νόμο με τον οποίο αν κάποιος δεν κόβει απόδειξη , γιατρός ,επαγγελματίας ή οποιοσδήποτε υποχρεούται να κόβει αποδείξεις παραπέμπεται για κακούργημα. Του αφαιρείται η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος για 6 μήνες και σε περίπτωση επανάληψης αφαιρείται η άδεια δια παντός. Αλλά εδώ στην Ελλάδα αν πλουτίζεις παράνομα παίρνοντας μίζες δεν είσαι κλέφτης απλώς είσαι λαμόγιο. Αν φυσικά είσαι πολιτικός αυτό είναι χορηγία.
Γιατί ; ο Υπουργός Οικονομικών δεν υποχρεώνει όσους κάνουν ελέγχους κάθε εξάμηνο να υποβάλλουν δηλώσεις για την περιουσιακή τους κατάσταση και τα μετρητά στις τράπεζες. Αν δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν παραπέμπονται για κακούργημα με δήμευση της περιουσίας. Φυσικά να επαναλαμβάνονται δειγματοληπτικά οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν και αν αποδειχθεί ελλιπής έλεγχος οι ελέγχοντες να περνούν πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.
Αν κλέψεις τον διπλανό σου πηγαίνεις φυλακή. Αν δεν κόψεις απόδειξη παρέχοντας υπηρεσίες ή πουλώντας αγαθά δεν κλέβεις το κράτος και κατ’ επέκταση τους διπλανούς σου απλώς κάνεις φορολογική παράβαση που αν συλληφθείς θα πληρώσεις ένα πρόστιμο μετά από 12 χρόνια και βάλε. Φυσικά θα γίνει συμβιβασμός στο 25% ή θα γίνει η περιβόητη περαίωση που θα αποδώσει καθαρούς όλους αυτούς που έκλεβαν ασύστολα.
Δεν είναι κακό να κλείσουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και στη θέση τους να δημιουργηθούν υγιείς επιχειρήσεις.
Αν είσαι στις ομάδες που η πίεση της απεργίας είναι ισχυρή προς τους κυβερνώντες πετυχαίνεις μισθούς διπλάσιους από τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν τα ίδια προσόντα.
Γιατί; Οι κυβερνήσεις ενώ μιλάνε πάντα για ενιαίο μισθολόγιο ποτέ δεν το εφαρμόζουν, δεν καταργούν όλα τα επιδόματα αυστηρά και όποιος δώσει κάποιο επίδομα να το δώσει από τη τσέπη του. Εγώ θα ζητήσω μετάταξη στο υπουργείο οικονομικών στη θέση του κλητήρα……………. Θα παίρνω σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που παίρνω σαν μαθηματικός στο σχολείο μου. Με τα παραπανίσια χρήματα που παίρνουν οι εφοριακοί το υπουργείο οικονομικών να προσλάβει άλλους τόσους υπαλλήλους και να τους ξαμολήσει για ελέγχους είσπραξης μόνο του ΦΠΑ.
Στη διαβούλευση για το φορολογικό είχα προτείνει να μην υπάρχει αφορολόγητο όλοι να κόβουν αποδείξεις οι οποίες θα αφαιρούνται από το εισόδημα και το υπόλοιπο να μπαίνει σε φορολογική κλίμακα αρχίζοντας από 23%.
Όλοι καταφέρονται κατά του ΔΝΤ και της κυβέρνησης. Αυτό είναι δικαιολογημένο για μένα που πληρώνω τη νύφη αλλά όχι για τη ΝΔ ,το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην αλλάξει τίποτε ,αρκεί αυτοί να παραμείνουν αρχηγοί να μπουν στη βουλή υποστηρίζοντας κάθε έναν που διαμαρτύρεται είτε είναι απλός εργάτης είτε είναι κάποια συντεχνία. Το ΛΑΟΣ υποστηρίζει μονίμως τα αντίθετα από τη ΝΔ υπολογίζοντας να εισπράξει ψήφους. Το βαθύ λεγόμενο ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν όλα ως 'εχουν αρκεί να κάνουν αυτοί κουμάντο. Δεν μπαίνουν στο κόπο ποτέ να εξηγήσουν σ΄ αυτούς που δεν μπόρεσαν να γίνουν σταζίτες ή συμβασιούχοι στο δημόσιο γιατί θα πρέπει να μονιμοποιηθούν και να κλείσουν οι πόρτες του δημοσίου για τους άξιους με δίκαιους τρόπους πρόσληψης για πολλά χρόνια.
Οι συνδικαλιστές πάντα κάλυπταν τα λαμόγια που ήταν στις προμήθειες γιατί πολλοί απ΄ αυτούς ήταν στο κόλπο. Ακόμη και τώρα παλεύουν να μην αλλάξει τίποτε. Ποτέ δεν έκαναν μια απεργία για τις προμήθειες και τα φάρμακα. Ποτέ δεν έκαναν απεργία στο να ισχύσει πράγματι ένα ενιαίο μισθολόγιο χωρίς τα γνωστά επιδόματα. Ο Υπουργός οικονομικών και οι γύρω του παίζουν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο και σε ομόλογα παίρνοντας και το οκευ από κάποιους θεματοφύλακες των εργαζομένων που τώρα κάνουν τους παραπλανημένους. Να ρώταγαν και αν δεν ξέρουν να μην αναλαμβάνουν ευθύνες.
Οι γιατροί έχουν γίνει τρωκτικά με απλωμένα τα χέρια. Ξέρουν όλοι ότι ο διπλανός τους τα παίρνει και χρεώνει με υπέρογκα ποσά τα ταμεία αλλά δεν τον καταγγέλλουν αλλά ελπίζουν να πάρουν τη θέση του. Ξεπουλούν για ένα 8-ήμερο ταξίδι για δήθεν κάποιο συνέδριο τα πάντα. Επιτέλους εφαρμόστε τους νόμους διώξτε όσους γιατρούς παίρνουν φακελάκι και αφαιρέστε τους την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος ,παραπέμψτε τους για κακούργημα ,γιατί όποιος χρηματίζετε παραμελεί αυτόν που δεν του τα δίνει.
Το εκπαιδευτικό και το κομματικό κατεστημένο δεν αφήνει να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στερώντας από τον φτωχό τη δυνατότητα να γίνει γιατρός. Αυτός δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ιδιαίτερα μαθήματα ή να πάει στην Αγγλία για σπουδές. Ότι χειρότερο μπορεί να γίνει στη μορφή της ταξικής διάκρισης. Το κατεστημένο των πανεπιστημίων δεν θέλει την αξιολόγηση και τη σύγκριση ,αρκούνται στο μισθό που παίρνουν και στα προγράμματα μέσω ευρωπαϊκής ένωσης. Φοβούνται τα έρημα αμφιθέατρα που φυσικά απειλούν την ίδια τη ύπαρξη τους.
Μαυρίστε όσους δημάρχους σε κάθε προεκλογική περίοδο γεμίζουν τους δήμους με συμβασιούχους τους οποίους μετά κάνουν μόνιμους και αυξάνουν τα δημοτικά τέλη και τα ελλείμματα του δήμου. Εύκολα το βλέπεις γιατί σε κάθε δρόμο βλέπεις και έναν οδοκαθαριστή με ένα φαράσι και μια σκούπα στο χέρι.
Αξιοκρατία ρε!!!!!!!!!!! Σταματάω εδώ…….. έχω τσαντιστεί…..
Αυτό που ξέρω είναι ότι αν αποτύχει ο Παπανδρέου θα αποτύχει η Ελλάδα δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου