Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΚΑΡΑΪΣΚΑΙΟΙ 1


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Τα στοιχεία της πρώτης σελλίδας μου τάδωσε ο συμπατριώτης μαςΚώστας Λαμπρόπουλος ,ο οποίος συνέχισε την εργασία που του άφησε ο πρώην Δήμαρχος του Αετού Γιαννόπουλος Ιωάννης και τον ευχαριστώ θερμά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Επίσης σημαντική βοήθεια μου έδωσε ο Ξαδελφός Μαυροειδής ο οποίος πάντα έψαχνε τις ρίζες των Καραϊσκαίων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Από τους άλλους 4 γιούς του Αθανάσιου Γεωργόπουλου ξεκίνησαν με αντίστοιχη μετονομασία οιπαρακάτω οικογένειες του Αετού.
Γιώργος: Σκοτώθηκε στο Πάνω Λάπι σε μάχη με τους Τούρκους.
Σταύρος: Από αυτόν κατάγονται οι Σταυροπουλαίοι (Τσαλαμαναίοι)
Γιάννος: Από αυτόν κατάγονται οι Μπακογιανναίοι (Ήταν κοντός και παχύς)
Αναστάσιος: Από αυτόν κατάγονται οι Αναστασοπουλαίοι και φυσικά ο Στρατηγός της Επανάστασηςτου1821 Μήτρος Αναστασόπουλος।

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα κύριε Παναγιώτη. Η έρευνα των γενεαλογικών δέντρων του χωριού είναι πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση. Η παλιά δε συνήθεια να εμφανίζεται κάποιος με δύο ή τρία επώνυμα- παρατσούκλια ή το μικρό του πατέρα με την κατάληξη -όπουλος( π.χ.γιος του Μήτρου, Μητρόπουλος) κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ψάχνοντας τους εκλογικούς καταλόγους βρήκα ότι ο Γεώργιος Καραϊσκος ήταν γιος του Αντώνη Δημαρά. Θα περίμενα ο πατέρας του να ήταν Δήμος καθώς είχε γιο Δήμο ενώ δεν είχε γιο Γρηγόρη. Ακόμη βρήκα ότι ήταν γεννημένος το 1793 πράγμα που καθιστά αδύνατο να ζούσε το 1780 ο πρόγονός του -4 γενιές πίσω ( αν καταλαβα σωστά) Γεώργιος Σιάγκας. Προσπαθώ να βρω κι εγώ άκρη με τα γενεαλογικά των παπούδων μου γι' αυτό οποιαδήποτε βοήθεια θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή