Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗΤΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


 ¨Ήρθε στα χέρια μου με κούριερ από τον Ανδρέα Ν. Παπαγεωργίου το νεοεκδοθέν βιβλίο του για τον Γιώργο Μπέλκο και τους άλλους ήρωες της προεπαναστατικής περιόδου του 1821. Μια ωδή για τους ξεχασμένους εκείνους ήρωες και μεγάλη τιμή για τον Αετό και την Τριφυλία. Η δουλειά που έκανε ο Ανδρέας εξαιρετική και άριστα τεκμηριωμένη, αναδεικνύει την πραγματική αλήθεια για όλα όσα συνέβηκαν στην περιοχή μας εκείνη την περίοδο.

  Οι ρίζες του ξενιτεμένου Ανδρέα (Ιταλία) είναι από τον Αετό, από την οικογένεια των Παπαγιωργάκηδων, απόγονοι του αγωνιστή του 1821 Ανδρέα Κωνσταντόπουλου που τιμήθηκε με αριστείο ανδρείας. Η απόσταση από την πατρίδα και το νεαρό της ηλικίας δεν τον εμπόδισαν να ερευνήσει τα υπάρχοντα αρχεία και να μελετήσει την Ιστορία της περιοχής μας, ώστε να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο που είναι τιμή για τον ίδιο αλλά και για εμάς.

Το βιβλίο καλοδιάβαστο παρουσιάζει όλη την ιστορία της Επανάστασης που δεν έγινε ποτέ και δικαιώνει τη φράση του γέρο Κολοκοτρώνη, ότι αν είχε όλη αυτή τη χαμένη κλεφτουριά θα έδιωχνε τους  Τούρκους μια ώρα αρχύτερα. 

Ανδρέα καλοτάξιδο το βιβλίο σου, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.