Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Greek Economy Blogs

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΕΤΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.kopanakineus.wordpress.com
ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ …ΠΕΙΝΑ। ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ॥

Μάλιστα, απλά τα πράγματα। Για να …εστιάσεις 100 άτομα σε μια ταβέρνα, θέλεις 1200-1500 ευρώ, ενώ στο σχολείο του Αετού 100-150 ευρώ μαζί με την …μπίγουλι. Οπότε οι …ταβερνιάρηδες, παρακαλάνε να πεθαίνει κόσμος, για να κρατάνε …ζωντανά τα μαγαζιά τους; Αν είναι έτσι, αύριο να τα κλείσουν και για να τα λέμε έξω από τα δόντια. Σιγά μην περιμένει μνημόσυνα και κηδείες -γιατί γάμοι ή βαφτίσια δεν γίνονται στα χωριά μας- ο Περικλής στο Ρίπεσι, η Παναγιώτα στην Ακρόπολη του Δήμου Δωρίου ή οι ταβέρνες του Μαράθου -οι …φόβοι της πλάκας του Δημάρχου μας- για να ζήσουν. Όσο για τις …δηλητηριάσεις που φοβάται ο Σαράντος, άστα να πάνε. Περισσότερες γίνονται στα ταβερνεία και σπανίως στα σπιτικά μας. Γιατί σπίτι τους το θεωρούν το σχολείο οι Αητοβουναίοι και σιγά μη δεν προσέξουν και δηλητηριάσουν τους καλεσμένους τους. Τώρα, το άξιον απορίας, είναι ο λόγος του Θανάση, που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που ψήφισε.


Σαφέστατος ο Δημήτρης Μπασδάνης, τον ακούσατε, ο μοναδικός από τον πρώην Δήμο Αετού που είναι μέλος της Επιτροπής και η Επιτροπή αντί να σκεφθεί σοβαρά τις απόψεις του, τις αγνόησε। Αλλά γιατί να γνωρίζουν αυτοί καλύτερα τα πράγματα από τον κάτοικο της περιοχής μας; Ο Γιάννης Κατσαργύρης, στο ίδιο πνεύμα και τέλος ο Γιάννης Μερκούρης, σαφέστατα υπέρ της απόφασης του Τοπικού συμβουλίου.


Και να τελειώσω με τον φίλο μου τον Ζαχαρία, που άλλο μας …έδειξε και άλλο μας έβαλε, για να μην πάει κόντρα στον Δήμαρχο, τον Γιάννη τον Βασιλόπουλο, που φοβάται μην κλείσουν τα καφενεία στο Ραφτόπουλο -αλίμονο αν ο Μένης στο Αρτίκι, περίμενε να ζήσει από το καφενεδάκι του, από τις ελιές του και τα πρόβατά του ζει- τον …Φιλιατρινό που ψήφισε την απόφαση του φίλου του και να …περιλάβω τον Δήμαρχό μας. Αν είναι Δήμαρχε, να …υποστούμε το “Κοπανάκι” ή τον “Μάραθο”, αιτία θα είναι η …πείνα που έρχεται. Και στο τέλος-τέλος της γραφής, δεν είσαι ο Δήμαρχος των Καφενείων και των Εστιατορίων, είσαι ο Δήμαρχος του Λαού και τον αναγκών του. Εκτός αν δεν είσαι; Γι΄αυτό να τον δώσεις τον χώρο στις κυρίες στον Μάραθο και να μην το παίζεις …κυβέρνηση που παίρνει δάνεια για τις ανάγκες του λαού και τα δίνει στους …Τραπεζίτες.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ο ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ KopanakiNews
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με θέμα την έγκριση της απογραφής, από το δήμαρχο τονίστηκε πως ο νέος Δήμος που συστάθηκε με τον «Καλλικράτη» είναι υπερχρεωμένος!
Βλέπετε, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Όπως ήδη έχω γράψει, αλλά ξαναγράφω για να εμπεδωθεί απολύτως και πλήρως από όλους τους πολίτες τι ακριβώς «κληροδότησαν» στο νέο Δήμο οι πρώην Δήμοι και δήμαρχοι, οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (τα χρέη και οι οφειλές, δηλαδή, που «κληροδότησαν» στο νέο Δήμο οι πρώην Δήμοι και δήμαρχοι) ανέρχονται σε 10.641.495,46 ευρώ και έχουν ως εξής:
α) Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις – Δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (4.095.614,53 ευρώ): Δήμος Αετού 556.373,56 ευρώ, Δήμος Αυλώνος 362.534,88 ευρώ, Δήμος Κυπαρισσίας 71.987,64 ευρώ, Δήμος Γαργαλιάνων 2.693.029,71 ευρώ, Δήμος Φιλιατρών 411.688,74 ευρώ,
β) Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις (6.545.880,93 ευρώ): -Σε προμηθευτές 5.216.104,18 ευρώ: Δήμος Αετού 1.008.453,62 ευρώ, Δήμος Αυλώνος 1.090.028,48 ευρώ, Δήμος Κυπαρισσίας 1.459.224,10 ευρώ, Δήμος Γαργαλιάνων 558.802,62 ευρώ, Δήμος Φιλιατρών 1.084.793,80 ευρώ και Κοινότητα Τριπύλης 14.801,56 ευρώ
-Σε Τράπεζες – Λογαριασμοί Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων (90.491,79 ευρώ): Δήμος Φιλιατρών 90.491,79 ευρώ,
-Σε υποχρεώσεις από φόρους – τέλη προς το Ελληνικό Δημόσιο και Λοιπούς Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου (12.000,54 ευρώ): Δήμος Γαργαλιάνων 285,45 ευρώ και Δήμος Φιλιατρών 11.715,09 ευρώ.
-Σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης (55.106,39): Δήμος Αετού 770,75 ευρώ, Δήμος Αυλώνος 5.106,66 ευρώ, Δήμος Φιλιατρών 48.995,32 ευρώ και Κοινότητα Τριπύλης 233,66 ευρώ
-Σε Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις Πληρωτέες στην Επόμενη Χρήση, και περιλαμβάνει τα χρεολύσια των δανείων που θα πληρωθούν στο έτος 2011 (474.988,93 ευρώ): Δήμος Αετού 61.854,63 ευρώ, Δήμος Αυλώνος 44.217,87 ευρώ, Δήμος Κυπαρισσίας 6.562,07 ευρώ, Δήμος Γαργαλιάνων 332.360,62 ευρώ και Δήμος Φιλιατρών 29.993,74 ευρώ
-Σε Υποχρεώσεις του Δήμου από οφειλές Αμοιβών Προσωπικού, Αιρετών, Διαφόρων Τρίτων Πιστωτών (697.189,10 ευρώ): Δήμος Αετού 52.035,83 ευρώ, Δήμος Αυλώνος 81.071,67 ευρώ, Δήμος Κυπαρισσίας 201.800,26 ευρώ, Δήμος Γαργαλιάνων 87.597,14 ευρώ και Δήμος Φιλιατρών 274.684,20 ευρώ.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν παρόντες (δεν εκλήθησαν καν βέβαια) οι πρώην δήμαρχοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Αετού (οι πρώην της Κυπαρισσίας και της Αυλώνας είναι νυν αντιδήμαρχοι) και σε σχόλιό μου στο «Θ» στις 10 Νοεμβρίου σημείωνα, μεταξύ άλλων: «Θα έχουν ενημερωθεί, όμως, για τα στοιχεία της απογραφής και για τα χρέη και τις οφειλές των Δήμων που διοικούσαν. Τόσες μέρες μετά την απογραφή, να εκλάβω τη σιωπή τους ως συμφωνία με τα στοιχεία και αποδοχή τους; Αν συμφωνούν, τους καλώ δημόσια να εξηγήσουν στους δημότες τους και σε όλους εμάς τους δημότες του νέου Δήμου γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε τόσα εκατομμύρια χρέη και οφειλές της δικής τους διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης; Αν δε συμφωνούν, ας παρουσιάσουν δημόσια τα δικά τους στοιχεία για τη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση άσκησαν. Γιατί, σιωπούν;».
Για μια ακόμη φορά, καλώ τους δημάρχους (και τους πέντε) των πρώην Δήμων της Τριφυλίας, δημόσια να τοποθετηθούν για τα στοιχεία της απογραφής. Οι ίδιοι δεν αισθάνονται την ανάγκη, όχι να απολογηθούν, να εξηγήσουν στον κόσμο τα χρέη και τις οφειλές που άφησαν πίσω τους; Δεν έχουν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που τους τίμησαν να μιλήσουν για την οικονομική διαχείριση που έκαναν; Να μας πουν γιατί μας «φέσωσαν» με τόσα εκατομμύρια ευρώ.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣΣτάθης Γκότσης – Δημήτρης Λέντζος
Τα έργα της καρδιάς

Ασπασία Στρατηγού

Συμμετέχουν: Χρήστος Κωνσταντίνου, Γιώργος Μπαγιώκης
Ο Μετρονόμος παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Στάθη Γκότση σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου με τίτλο Τα έργα της καρδιάς. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ασπασία Στρατηγού, πρώτη προσωπική δουλειά, μετά από αρκετές δισκογραφικές συμμετοχές, και για την ίδια.

Ο κύκλος τραγουδιών Τα έργα της καρδιάς περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια με διαχρονικές φόρμες, ρυθμούς και στιχουργικά σχήματα, που παντρεύουν το λυρικό με το λαϊκό ύφος.

Από ένα τραγούδι ερμηνεύουν ο Χρήστος Κωνσταντίνου και ο Γιώργος Μπαγιώκης.

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης, κλασική κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου, κλασική κιθάρα: Κώστας Γρηγορέας, μπάσο: Θανάσης Σοφράς, μπουζούκι, τζουράς: Γιάννης Σινάνης, σοπράνο σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο: Θανάσης Ζέρβας, βιολί: Θέμης Νικολούδης, τσέλο: Ηλίας Σακαλάκ, κρουστά: Σωκράτης Γανιάρης.

Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Στάθης Γκότσης

O πίνακας του εξωφύλλου και τα έργα στο ένθετο του δίσκου έγιναν από τη ζωγράφο Μόρφη Κατουμά.

H επιμέλεια παραγωγής είναι του Θανάσης Συλιβού.

Bιογραφικά

Στάθης Γκότσης
Γεννήθηκε στον Αετό Μεσσηνίας το 1952. Σε ηλικία 18 χρονών έφυγε για σπουδές στην Αμερική, όπου παρέμεινε 18 χρόνια. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του μακαρίτη Ζαχαρία Καψαλάκη να αναλάβει την διεύθυνση του Τμήματος Φυσικής Μαγνητικού Συντονισμού στο Διαγνωστικό Κέντρο «Εγκέφαλος», θέση την οποία κατέχει ακόμη. Τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται επίσης με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διδάσκοντας Φυσική. Η αγάπη του για την μουσική εκδηλώθηκε νωρίς, δεν υπήρχαν όμως δυνατότητες σπουδών μουσικής στην επαρχία που μεγάλωσε και αυτό τον οδήγησε να μάθει μόνος του θεωρία μουσικής και κλασική κιθάρα αλλά και να καταγράφει στο πεντάγραμμο τις μουσικές του ιδέες. Στο πανεπιστήμιο είχε την ευκαιρία να πάρει κάποια μαθήματα μουσικής. Από καλή τύχη γνωρίστηκε με ένα σπουδαίο μουσικό – τον συνθέτη William Russo – ο οποίος κατά την διάρκεια της πολύχρονης φιλίας τους τον βοήθησε να βελτιώσει τις γνώσεις του στην αρμονία και στην ενορχήστρωση. Ο Στάθης Γκότσης θεωρεί δασκάλους του στο τραγούδι – κι ας μην μαθήτευσε μαζί τους – τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Χρήστο Λεοντή, για διαφορετικούς λόγους τον καθέναν, και τους είναι ευγνώμων. Θαυμάζει πολλούς Έλληνες συνθέτες και τα έργα τους κοσμούν την δισκοθήκη του. Τα Έργα της Καρδιάς είναι η πρώτη του δισκογραφική δουλειά αλλά και συνεργασία με τον ποιητή Δημήτρη Λέντζο και μια συνειδητή επιλογή να γράψει απλά αλλά όχι απλοϊκά λαϊκά τραγούδια.

Δημήτρης Λέντζος
Γεννήθηκε το 1960 στις Μηλιές Ηλείας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τις ποιητικές εργασίες: Η Θεία Λειτουργία της Ηλιανής (1986), Ηλιανή Εβδομάδα (1988, εκδ. Κέδρος). Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Χρήστο Λεοντή, τον Μιχάλη Τερζή, το Νεοκλή Νεοφυτίδη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Νίκος Δημητράτος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γλυκερία, ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρία Σουλτάτου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Γιώργος Μπαγιώκης κ.ά. Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η μεγάλη διαδήλωση του ενός» - Οκτώ διηγήματα και ένα παραμύθι (εκδ. Μετρονόμος).

Ασπασία Στρατηγού
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι, συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα. Το 2004 ξεκινάει την επαγγελματική της δραστηριότητα και πραγματοποιεί συνεργασίες με το μουσικό σχήμα «Βορριάδες» το οποίο ίδρυσε ο δεξιοτέχνης του βιολιού Γιάννης Ζευγόλης. Επίσης από το 2005 είναι μόνιμη συνεργάτης τής ορχήστρας «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας» με την οποία συνεργάζεται μέχρι και σήμερα έχοντας συμμετάσχει σε πολλές μουσικές παραστάσεις, περιοδείες και φεστιβάλ εντός συνόρων αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, δίπλα σε καταξιωμένους ερμηνευτές και συνθέτες. Το 2007 συμμετέχει στην μουσική παράσταση «Όταν συμβεί στα πέριξ», στο Ηρώδειο και αποτέλεσε την πρώτη της συνεργασία επί σκηνής με τον Γιώργο Νταλάρα. Ακολούθησαν οι συμμετοχές στις παραστάσεις του «Όλα από την αρχή» (2008) που σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής στην σκηνή του θεάτρου «Παλλάς» και «Σαν τραγούδι μαγεμένο» (2009) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Παράλληλα, πραγματοποιεί συμμετοχές σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές σημαντικών δημιουργών ερμηνεύοντας καινούργια τραγούδια αλλά και σε ζωντανές ηχογραφήσεις παραστάσεων: Δωδεκάορτο (Χρήστος Τσιαμούλης), Φωνές του αέρα (Δήμος Βουγιούκας), Άλκης Αλκαίος , οι τροβαδούροι τις καρδιάς μου, Τραγούδια με ουσίες (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού), Σαν τραγούδι μαγεμένο (Γιώργος Νταλάρας), Στις Κυκλάδες όμορφα ‘ναι (Σωτήρης Μαργώνης), Viva, (Νάγια Δρακιά), Στην ομορφιά του δειλινού (Νίκος Βερύκκοκος). Τα Έργα της καρδιάς είναι η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά.

Σπύρος Σαμοϊλης

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Βασίλης Χατζηπαναγής

Για τους ποδοσφαιρόφιλους. Οι παλιοί να τον ξαναθυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν ότι και εμείς είχαμε στην Ελλάδα "Μέσι".!!!!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παρακολουθείστε την ομιλία μιας νέας βουλευτίνας ,της συμπατριώτισσάς μας Νάντιας Γιαννακοπούλου. Οι απόψεις της έχουν τρομερό ενδιαφέρον και μας βοηθούν να δούμε τη διαφορά της σκέψης μεταξύ παλαιών και νέων βουλευτών.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ

ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΎΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΜΕΓΈΘΗ…
ΣΕ ΑΠΛΆ ΕΛΛΗΝΙΚΆ:

ΘΕΜΑ: Μια ιστορία ... γαΐδάρων .

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα
παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα
γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι
προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο
στα χείλη. Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε
150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν
ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα
γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και
ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει
οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι …500 ευρώ!! Και αποχώρησε.
Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων
που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει
όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα. Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα
να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4
φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό,
αναγκάστηκαν να ζητήσουν ΔΆΝΕΙΟ από την τοπική τράπεζα.
Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές
σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού
βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια
στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.
Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα
χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα
γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.
Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν
ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και
κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που
είχε με τον δήμο.
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει
λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά
στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως … ήταν κουμπάρος του δημοτικού
συμβούλου… Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν
έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο
δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του
έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια
ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!...
Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να
μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το
νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών
προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών…
Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του
δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι. Ήταν έλεγε
αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να
βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και
να … ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.
Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο
επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί
κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν … με τον ιδρώτα τους.
Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με
μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική
εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει
τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους? Τι θα κάνεις εσύ?

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και
πάει λέγοντας. Φυσικά τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις
γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες,
τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου
καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» … των
γαιδάρων.)