Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ


                                 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ  
                                    Καλαμάτα  25 Μαΐου  2017
Μαιζώνος 68 &Σωκράτους, Καλαμάτα, GR 24100    Α.Π.:  48
Πληροφοριες:Παναγιώτης.Μπαζίγος τηλ.6977948911

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                      ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 Αγαπητοί μας,
Σας γνωρίζουμε ότι το φετινό μας,  12ο  Τακτικό Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου,  θα διεξαχθεί στην COSTA NAVARINO, στου Ρωμανού Τριφυλίας, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 με ώρα έναρξης 09:00.

Το Συνέδριο έχει θέμα: «Μεσσηνία, 5.000 χρόνια ιστορία».

 Στο συνέδριο θα ομιλήσει ο Τακτικός Καθηγητής της Ελληνικής Αρχαιολογίας και κάτοχος της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Missouri St. Louis των ΗΠΑ-Ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος, με θέμα: "Υπό το Σκήπτρο του Νέστορα. Η Αρχαία Πρωτεύουσα της Ίκλαινας και η Γένεση του Δυτικού Πολιτισμού" και ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρέσβης, με θέμα «Η Συμβολή του Οικουμενικού Ελληνισμού στην Πορεία του Έθνους».


Ως τιμώμενη προσωπικότητα θα είναι ο Μεσσήνιος κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ως θεσμικός εκπρόσωπος του Λυρικού Θεάτρου δεδομένου ότι το 2017 έχει ανακηρυχτεί έτος Μαρίας Κάλλας.

Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει το  νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Με βάση το Καταστατικό Πρόεδρος επιλέγεται, ex officio, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση και Συμπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος ορίζεται ex officio ο Πρόεδρος της ΠΟΑΚ και Β’ Αντιπρόεδρος ορίζεται ex officio ο Πρόεδρος της ΠΟΜΟ. Τα υπόλοιπα μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία και αυτά είναι: Δύο (2) από ΗΠΑ-Καναδά, ένα (1) από Αυστραλία, τρία (3) από Ελλάδα και ένα (1) από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν οι ομοσπονδίες ή υποψήφιοι από κάποια κατηγορία, τα αντίστοιχα αξιώματα τα καταλαμβάνουν οι υποψήφιοι της εγγύτερης ηπείρου (Άρθρο 6).

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεστε  καθορίζονται από τον αριθμό των μελών των Ομοσπονδιών, Συλλόγων, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και Δήμων Μεσσηνίας. Κάθε σύλλογος που έχει άνω των χιλίων (1000) μελών εκπροσωπείται από εξ (6) αντιπροσώπους, άνω των πεντακοσίων (500) με πέντε (5), άνω των διακοσίων (200) με τέσσερεις, άνω των εκατό (100) με τρεις (3), άνω των πενήντα (50) με δύο (2) και άνω των είκοσι πέντε (25) με ένα (1).
 Οι σύλλογοι θα πρέπει πριν τις αρχαιρεσίες να  καταθέσουν βεβαίωση του αριθμού των  μελών τους και  τα ονόματα των εκπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση. Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη και τρεις (3) Περιφερειακούς Συμβούλους και κάθε Δήμος με το Δήμαρχο και δύο (2) ορισμένους εκπροσώπους (Άρθρο 17).

ΟΙ συνδρομές των συλλόγων ανέρχονται στα 40 ευρώ ετησίως και των Ομοσπονδιών σε 100 ευρώ ετησίως. Επειδή δεν υπάρχουν έξοδα εγγραφής, παλαιοί σύλλογοι, που είχαν διακόψει τη συμμετοχή τους,  γίνονται ενεργοί με την επανεγγραφή τους και την πληρωμή της συνδρομής της τελευταίας περιόδου. Για να γίνουν μέλη νέοι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν: Αίτηση στο Δ.Σ., Καταστατικό και Αντίγραφο Απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2013, και ώρα 21:00 στο Buka Resort Hotel στον Άγιο Κωνσταντίνο, Μπούκα Μεσσήνης θα γίνει  η Πέμπτη Θερινή Συνάντηση των Απανταχού Μεσσηνίων με δείπνο και χορό. Τιμή Πρόσκλησης 13 ευρώ. 
Για κλείσιμο θέσεων επικοινωνήστε με τους: Ταμία κ. Ι. Πράνταλο 697 332 7276, κ. Αθ. Ψαρούλη 697 050 2440 και κ.  Αντ. Οικονόμου 697 340 7679.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Δημήτριος Καφαντάρης                           Παναγιώτης Μπαζίγος
Δήμαρχος Πύλου Νέστορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου