Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ

Από http://kopanakinews.wordpress.com

ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Μερκούρης, επικοινώνησε μαζί μου προχθές το βράδυ και σε γενικές γραμμές μου είπε:  Αργά το απόγευμα πέρασε το θέμα του κτιρίου Συγγρού από το τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου. Σε περίπου δεκαπέντε ημέρες ο φάκελος θα επιστρέψει στην υπηρεσία νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος για να εκδοθεί η σχετική απόφαση.Το θέμα αυτό δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και γι΄ αυτό πρέπει να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Συμβουλίου κα Κάντζια το Γραμματέα κο Αναγνωστάκο και τον κο Παναγιωτουνάκου, μηχανικό της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων ο οποίος ήλεγξε το φάκελο και τον υποστήριξε στο Τοπικό Συμβούλιο.Ήταν αποτέλεσμα τριήμερου << αγώνα δρόμου>>.

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μελετών, που είχε  αναθέσει η προηγούμενη Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Δημήτρη Δριμή για το κτήριο Συγγρού στο κεφαλοχώρι Αετός, το νερό μπήκε στ΄αυλάκι  για την επισκευή και αξιοποίηση του κτηρίου.  Η γνωμοδότηση αναμένετε θετική, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να αλλοιωθεί η πρόσοψη του κτηρίου. Το θέμα έχει αναλάβει προσωπικά ο εντεταλμένος σύμβουλος του πρώην δήμου μας Γιάννης Μερκούρης.......... Περισσότερα στο http://kopanakinews.wordpress.com/2014/02/19/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC/

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

O Χορός του συλλόγου Αετού Μεσσηνίας

Στο χορό του Συλλόγου που έγινε τη Κυριακή 16/02/2014 μαζευτήκαμε τραγικά λιγοστοί. Περάσαμε όμως καλά με κέφι και χορό στην ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ. Αλλά η πίκρα της απαξίωσης της εκδήλωσης από τους συμπατριώτες πάρα πολύ μεγάλη. Να αναφέρω εδώ , όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ότι από τον Αετό είχαν έρθει για την εκδήλωση ΜΟΝΟ  ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αντώνης Λόντος και ο Δημήτρης Φρεντζάς. Ξέχασα και το Σωτήρη Φρεντζά με την σύζυγό του.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Αριστομένης ο Μεσσήνιος: Περιστερία: Οι "Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου",...

Αριστομένης ο Μεσσήνιος: Περιστερία: Οι "Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου",...: Του Γεωργίου Στυλ. Κορρέ Καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Ανασκαφέα της Περιστεριάς Οι “Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου...

 Σε ένα τοπίο
που αναδύει το βάθος της ιστορίας του και μεταδίδει μια υπόκωφη γοητεία
υψώνεται ο απρόσιτος από τρεις πλευρές και οχυρωμένος από την τέταρτη
πλευρά λόφος της Περιστεριάς. ΟΣπυρ. Μαρινάτος, ο πρώτος ανασκαφέας του,
τον αποκάλεσε "Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου" για τον πλούτο και την
πυκνότητα των ευρημάτων του. Χρυσοφόροι θολωτοί τάφοι, σπίτια, ένα
ανάκτορο που έρχεται στο φως από τις ανασκαφές του υπογραφομένου,
απλώνονται στην κορυφή του λόφου, που δεσπόζει πάνω από τον ποταμό
Κυπαρισσήεντα, περίπου ένα χιλιόμετρο από τις εκβολές του στον κόλπο της
Κυπαρισσίας, ελέγχοντας το πέρασμα από την εύφορη τριφυλιακή ενδοχώρα
προς την θάλασσα.............

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

Του Θεόδωρου Πάγκαλου
  
Σε δηλώσεις της γυναίκα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προαλείφεται κατά τις φήμες για υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής ή δήμαρχος Αθηναίων περιέλαβε την παρακάτω διατύπωση: «Το ΠαΣοΚ είναι το κόμμα της μίζας. Σε μερικούς μήνες πλιατσικολόγοι, κερδοσκόποι και νεο-αποικιοκράτες δεν θα χωρούν στην πατρίδα μας – είναι οι εχθροί του λαού μας».
Δεν μου έκαναν εντύπωση τόσο πολύ οι υβριστικοί όροι. Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μιχαλολιάκος, ο κ. Καμμένος και τα τσιράκια τους έχουν πλέον εκτελωνίσει αυτό το φριχτό λεξιλόγιο. Είναι φανερό ότι η εξωφρενική και ακραία ανιστόρητη απόδοση τέτοιων ιδιοτήτων είναι συνηθισμένη στη μεθοδολογία των ολοκληρωτικών πολιτικών ρευμάτων. Αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέτοιο ιδεολογικό παρελθόν. Για την ακρίβεια, δεν έχει κανένα ιδεολογικό παρελθόν. Αν δεν υπάρχουν θεωρητικά της κείμενα και πολιτικές ανησυχίες που πέρασαν απαρατήρητα, στη Βουλή την έφερε η πράγματι λαμπρή αθλητική της επίδοση που μας γέμισε τότε, πριν από δεκαετίες, υπερηφάνεια. Οι Ελληνες είναι κατεξοχήν φίλαθλος λαός. Δεν γκρεμίζουν πια τα τείχη (πού να τα βρουν άλλωστε) αλλά ανοίγουν στους πρωταθλητές την πόρτα της Βουλής. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι προτού εκλέξει κάποιος βουλευτή εκλέγει κόμμα. Η θέση δηλαδή στη Βουλή επιτυγχάνεται διά της συμμετοχής και ταύτισης με ένα κόμμα. Και το κόμμα που έφερε στα βουλευτικά έδρανα τον θηλυκό αυτό Σαβοναρόλα είναι ακριβώς το ΠαΣοΚ, το κατά αυτήν «κόμμα της μίζας».

Εντυπωσιακή ήταν κυρίως η προσθήκη στην έννοια της πατρίδας και στην έννοια του λαού του κτητικού «μας». «Η πατρίδα μας» και «ο λαός μας» γράφει η συμπαθής συνασπίστρια πλέον βουλευτής. Πότε, πώς και από ποιον υπεγράφη το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας, που παρέδωσε την Ελλάδα και τους κατοίκους της στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία των μελών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Αν δεν κάνουμε λάθη, το κόμμα του κ. Τσίπρα αντιπροσωπεύει στην καλύτερη ως αυτή τη στιγμή εκλογική του επίδοση μόλις το 1/4 του εκλογικού σώματος. Αυτοί όλοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και ανάμεσά τους πολλοί ψηφοφόροι τού, κατά την πρωταθλήτρια βουλευτή, «κόμματος της μίζας» είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια διαδικασία διωγμών και διώξεων όσων «δεν χωρούν στην πατρίδα τους σε μερικούς μήνες»; Αυτό κατά την επιεικέστερη ερμηνεία θα σημαίνει μαζικές αφαιρέσεις ιθαγένειας ώστε να είναι δυνατή η προώθηση των εχθρών του λαού στο εξωτερικό και προς τα πού θα γίνει αυτή; Θα αφεθούν άραγε απλώς να φύγουν προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή θα σταλούν με τσάρτερ στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία ή στη νήσο Τουβαλού που βαθμιαία κατακλύζεται από τα νερά του Ειρηνικού; Αλλά υπάρχει και η αυστηρότερη ερμηνεία. Οσοι αμάρτησαν στο πρόσφατο παρελθόν και δεν εγκατέλειψαν το ΠαΣοΚ για να καταφύγουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβουν βουλευτική έδρα θα γίνουν αντικείμενο ποινικών διώξεων και θα ανοίξουν για αυτούς στρατόπεδα συγκέντρωσης και ειδικές φυλακές. Κάτι τέτοιο θα ήταν η φυσική κατάληξη μιας επαναστατικής διαδικασίας για τους μαρξιστές-λενινιστές και φυσική εγγύηση για τη «γνησιότερη μορφή δημοκρατίας που είναι η δικτατορία του προλεταριάτου».
Είναι όμως δυνατόν η συμπαθέστατη πρωταθλήτριά μας να έκρυβε τόσα χρόνια τέτοια ψυχική τρικυμία και να ακολουθούσε αδιαμαρτύρητα όλα όσα εναντίον του λαού το «κόμμα της μίζας» έπραττε; Και τελοσπάντων η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται αυτές τις απόψεις, αυτό το ευαγγέλιο αδυσώπητου πολιτικού μίσους;
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Περιστεριά, Τριφυλία (+playlist)

Η προϊστορική ακρόπολη της Μάλθης στην Μεσσηνία - Προυσίαση (+playlist)