Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΩΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΩΡΙΟΥ ΕΝ ΕΤΗ 1953. ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΙΜΗ. Ιστορικά των Σχολείων μας … Για να θυμόμαστε και να κρίνουμε 1953. Ιστορική Έκθεση του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου του Δημήτρη Α. Δριμή, εκπαιδευτικού, τ. δημάρχου Αετού Το 1953, ο τότε Επιθεωρητής των Δημοτικών Σχολείων της Τριφυλίας ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολείων να υποβάλλουν ιστορικές εκθέσεις των σχολείων τους. Στις εκθέσεις που παραθέτουμε έχει τηρηθεί η ορθογραφία και η σύνταξη των πρωτοτύπων. Η γραφή, για τεχνικούς λόγους, είναι μονοτονική και όχι πολυτονική, όπως ήταν στις πρωτότυπες εκθέσεις. Οι πληροφορίες που αντλούνται, πέρα από τις μνήμες που ανασύρονται, είναι πολλές και ρίχνουν φως σε μια πρόσφατη, σχετικά, περίοδο του τόπου μας. Ας μην ξεχνάμε πως οι εκθέσεις συντάχθηκαν στη δύσκολη περίοδο των μεταπολεμικών και μετεμφυλιακών χρόνων. Περισσότερα στο ... http://kopanakinews.wordpress.com/2012/12/30/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B7-1953-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δείτε τη μάχη που δίνουν για την κατάργηση του λεγόμενου χαρατσιού που εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θυμηθείται αυτό που σας λέω: Θα το καταργήσουν. Ήδη άρχισαν μέσω της "αδέκαστης" δικαιοσύνης να το βγάζουν αντισυνταγματικό. Δεν προσπαθούν να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του , π.χ. να μην πληρώνει η πρώτη κατοικία ή να έχει μια μικρή επιβάρυνση, αλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του τέλους. Είναι ίσως το μοναδικό μέτρο που έχει παρθεί αυτά τα χρόνια που "πιάνει" αυτούς που έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα ,βαζοντάς τους να πληρώσουν αρκετά μεγάλα ποσά. Αυτό είναι που έχει κάνει όλο το κατεστημένο να λυσομανά για την κατάργηση του τέλους. Δεν βγάζουν αντισυνταγματικό ,οι δικαστικοί με το ίδιο πάθος το κόψιμο των συντάξεων ,των μισθών και των εφάπαξ.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΙΦΥΛΙΑ : Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.: ΤΡΙΦΥΛΙΑ : Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ του ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

ΤΡΙΦΥΛΙΑ : Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.: ΤΡΙΦΥΛΙΑ : Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ του ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ To κάστρο της Κυπαρισσίας To Λαογραφικό και Παραδοσιακό blog μας αφού αν...

Σοβαρότης Μηδέν!

21 Προσλήψεις στο Δήμο Τριφυλίας για εποχικές ανάγκες - KYPARISSIOTIS - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΗΣ

21 Προσλήψεις στο Δήμο Τριφυλίας για εποχικές ανάγκες - KYPARISSIOTIS - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΗΣ

Ο δήμος Τριφυλίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είκοσι ενός (21) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Τριφυλίας, που εδρεύει στην Κυπαρισσσία και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα. Οι ανάγκες που θα καλυφθούν είναι σημαντικές καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες ώστε να εργάζεται ο Δήμος στο τομέα της καθαριότητας αλλά και την κάλυψη καθημερινών αναγκών που απαιτούνται. Η προκήρυξη βρίσκεται στο Δήμο.

Διήμερο Προληπτικής ιατρικής στον Αετό - KYPARISSIOTIS - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΗΣ

Διήμερο Προληπτικής ιατρικής στον Αετό - KYPARISSIOTIS - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΗΣ

ΔΙΗΜΕΡΟ αφιερωμένο στην υγεία των δημοτών θα υλοποιηθεί στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2012 στη Δημοτική Ενότητα Αετού με ένα πλούσιο διήμερο προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αναρτήθηκε στην Δημοτική ενότητα:
Πέμπτη και Παρασκευή στο αγροτικό ιατρείο Αετού και στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αετού θα γίνουν στο γυναικείο πληθυσμό δωρεάν τεστ Παπανικολάου – προληπτικοί παθολογικοί έλεγχοι και προληπτικοί έλεγχοι Σακχαρώδη Διαβήτη. Στο Κοπανάκι , Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου, προληπτικός παιδιατρικός, ορθοπεδικός, οδοντιατρικός και καρδιολογικός έλεγχοι των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης την Τετάρτη 12-12-2012 και ώρα 19:00- 21:00 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αετού θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες ιατρικού περιεχομένου. Όπως: - Σακχαρώδης Διαβήτης – πρόληψη θεραπεία - Σημασία πληθυσμιακού ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας - Η αξία του τεστ Παπανικολάου - Τι ακολουθεί ένα παθολογικό τεστ Παπανικολάου.
Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας με τον Προοδευτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» και συμμετέχουν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» , το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Φιλοσοφία και στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πρόληψη και προαγωγή υγείας του τοπικού πληθυσμού. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.